|
مجلة ميساء : طريقة تحضير الكيكة الاسفنجية المقادير:
الكيكه الاسفنجيه اساس اى تورته
مقاديرها 10 بيضه + 2 فاني 2 كوب دقيق ابيض مغربل جيدا 2 خمارة 1/2 كوب سكر ابيض غير مطحون (سنيدة) صنيه مقاس 28 مدهونة بالزبدة والدقيق الطريقة :
يتم ضرب البيض والفاني جيدا حتى يصبح بحال الرغوة ويتضاعف حجمه ننزل بالسكر شوية بشوية لحد لما يسمك الخليط ولونه يفتح ويكون هاش جدا
نخلط الدقيق بالخمارة ونحط بالملعقه على الخليط ونقلب ونحط دقيق تانى ونقلب فى اتجاه واحد نصف دائره عشان الهواء ميخرجش منها ونحطها فى صنيه فى الفرن لتطهى. وها هي واجدة للاستعمال بالصحة والراحة.
|
|